Mogu ja to

Pre će biti da se ne postavlja pitanje da li mogu, već je zapovest: Moram.
Život nam ne daje izbore, kad smo na dnu, postoji samo put naviše, i mada se moj put nije pojavio, nadam se da hoće. Ja sam na ivici već jako dugo.

526744_375056885917340_1379039317_n
Trudim se, naravno, trudim se iz sve snage. Pravo zahvalnost, zahvalnost za sve što imam.
Kažu, ne treba brinuti o onom što nemaš, fokusirati se na zahvalnost. E, tu je moja dilema: Kako ne brinuti, ako to što nemaš spada u osnovne egzistencijalne potrebe? Znam da se brige neće rešiti ako stalno mislim o tome. Zato ja i delam.

Prvo što činim je da se trudim da ne poveredim nekoga i da svakom pomognem u okvirima svojih moći. Ipak je veoma verovatno da sam nekoga i povredila i da nekad nisam učinila sve što sam mogla.

 

Drugo, jako važno:Opraštam! To često znači da sam naivna i da ljudima dajem novu priliku da me povrede. No, kad se to dogodi više puta, moram polako i neosetno prestati komunikaciju sa takvima, opet trudeći se da ih ne povredim. Ima neko iznad nas čiji je posao da sudi ljudima po božanskim zakonima.

401987_401824396533279_1841040224_n

Da li sam dovoljno jaka?

Treće, aktivna sam, pokušavam da iznađem načine da izađem iz ove situacije. U tom poslu stalno udaram u zidove. Vrata se malo otškrinu, da bi mi bio dat odgovor da će imati u vidu, a onda se zalupe. Zid. Ali…

297371_371153306287252_343553853_n

Prolazno traje godinama, mislim da sam naučila lekciju

Nedavno su se jedna vrata ipak otvorila. Posle naporne obuke, moja ćerka je dobila posao.
Za njenu nežnu dušu, obuka je bila veliki stres, a posao će biti još veći. Platica preko omladinske, zavisi od toga kakav bude učinak. Vrteće se oko minimalca, ali njoj to puno znači, najvažnije je da stiče iskustvo i samopouzdanje, da izlazi iz kuće. Radiće za firmu koja Telekomu pruža uslugu, dakle, nije zaposlena u Telekomu, ali idirektno, za njih radi. Zato, kad vas pozove operater Telekoma, ama, bilo koji operater, pomislite da bi to mogao biti neko do koga vam je stalo i budite ljubazni.To je najmanje što možete učiniti.

7e989b0995d18f7242759a1a14e437ea

Poklanjam vam pesmu.

Trazi srecu u svakom danu
Bezumno je…
Bezumno je…
Mrziti sve ruže
jer si se ogrebao na jedan trn…

Odustati od svojih snova
jer se jedan nije ostvario…

Izgubiti nadu u molitve
jer jedna nije uslišena…

Odustati od svojih napora
jer je jedan bio uzaludan…

Okriviti sve prijatelje
jer te jedan izneverio…

Ne verovati u ljubav
jer ti je netko bio neveran ili ti nije uzvratio ljubav…

Odbaciti svaku mogućnost da budeš srećan,
jer nisi uspeo u prvom pokušaju….

Zapamti da se uvek …
Može pojaviti druga šansa
Novi prijatelj
Nova ljubav
Obnoviti snaga

Budi uporan
Traži sreću u svakom danu

Siguran put ka neuspehu je – odustati!
Često budući uspesi dolaze preko sadašnjih promašaja – NASTAVI SE TRUDITI!

Autor nepoznat

Mnogo bi mi značilo da mi pišete, svaki savet i ohrabrenje su dobro došli.
Ako je posao moje ćerke znak da stvari kreću nabolje, sada mi je potreban vetar u leđa.
Hvala na čitanju!

16 thoughts on “Mogu ja to

 1. E, bas mi je drago. Znaci vama svima sto se devojka zaposlila. Cestitam i zelim joj da se lako snadje i uziva na poslu. 😊

  • Hvala Dudo!
   Prošao prvi radni dan, popodnevna smena, izgleda da će najveći problem biti neredovan prevoz.

 2. „obuka je bila veliki stres, a posao će biti još veći.“ Uz podršku porodice prebrodiće i to!
  Nadam se i želim da uskoro čitamo o njenom uspehu! 🙂

  • Hvala. Posao telefonskog operatera ne pruža neke mogućnosti za uspeh, ali dovoljno je da stiče iskustvo i samopouzdanje.

 3. To što se trudiš, praštaš i aktivna si, sasvim je dovoljno za dobar početak. Nekad se počeci oduže, ali sve ima svoje vreme. Mislim da je umnogome posledica tvojih stavova i ta lepa stvar koja se desila vezana za tvoje dete. Zahvaljivati – da, uvek. Zahvaljivati i kada nemamo ali kao da smo to već dobili. Tako se, po meni, otvaraju vrata. Probaj. Ne košta ništa. 🙂

  • Probala, nekako sam previše racionalna da se zahvaljujem što sam, na primer na letovanju na kome nisam 🙂
   Dakle, nedostaje osećanje ispunjenosti. No, trudiću se i dalje.
   Hvala Tanja.

 4. Gospođo Snežana, mnogo mi je drago da je vaša ćerka dobila posao.Uzani putevi vode ka uspjehu.Na tom putu naiđemo nekad na grančice koje su male prepreke,većinom su to debla drveća koja predstavljaju velike prepreke.Na nama je da ih na najbolji način uspijemo preći i stići do cilja.Za sve je potrebno vrijeme i strpljenje.Sam čovjek je heroj jer u svemu tom pronađe put.
  Pjesma je divna i ima jasnu poruku.Sve nabolje!Vjerujte!Veliki pozdrav!

 5. Нено, у песми је речено све. Читај је што чешће 😉
  Честитам на ћеркином запослењу. Нека тај мали корак напред буде велики за твоју породицу!

 6. Moraš i možeš napred, nikako drugačije. Moraš naučiti jednu stvar, a to je da uglavnom prevelika očekivanja dovode do razočarenja. Nauči da se oslanjaš samo na sebe, svoju porodicu i najbliskije ljude i poštedećeš sebe, iz iskustva ti kažem. Meni je trebalo vremena, ali sam uspela i mnogo mi je lakše. Znam da ti je teško, ali verijem da većina nas ima sličnih problema, manjih ili većih. Svakom je njegov problem najveći, ali moramo se sa njima suočavati i rešavati ih najbolje što znamo. Sve je prolazno Neno, proći će i to kad-tad.
  Neka je sa srećom Vesni novi posao, ali nemoj tu da stane sa potragom. Neka konkuriše i prijavljuje se i traži dalje. Moj sin je za par meseci promenio tri firme, sam, bez ičije pomoći i na svakom mestu mu je za malo veća plata, pa se nadam da će se sada primiriti jer posao koji radi jeste težak, ali plata je solidna i redovna, a on sam sebi plaća ratu za školarinu, ratu za laptop i sve ostalo što mu je potrebno, pa mora da izgura i da se namuči jedan period.
  Iako me slabo ima, jer mi se svašta izdešavalo, želim ti sve najbolje i od srca želim da istraješ u svemu što radiš.

Затворено за коментаре.